Spar tid og penge på APV-analysen - Visma DataLøn

Spar tid og penge på APV-analysen

Det er lovpligtigt at gennemføre en APV-undersøgelse hvert 3. år, men det kan være både tungt og tidskrævende at holde styr på. Derfor vil vi gerne lette processen for dig.

Køb din APV-analyse billigt gennem os.

Køb APV-analysen her

Hvad er en APV-analyse?

En arbejdspladsvurdering (også kaldet APV) er en undersøgelse af arbejdsmiljøet, som er lovpligtig at gennemføre for alle virksomheder med ansatte. Det gælder også, selvom der kun er 1 ansat. Formålet med en APV-analyse er at undersøge og dokumentere arbejdsmiljøforholdene - både de fysiske og de psykiske.

APV-analysen er lovpligtig

Det er lovpligtigt at gennemføre en APV-analyse hvert 3. år. Faktisk skal du gennemføre en undersøgelse, hver gang der sker ændringer i medarbejdernes arbejde, arbejdsmetoder eller -processer. Hvis din virksomhed ikke laver en APV-analyse, risikerer du at få en bøde på 10.000 kroner af Arbejdstilsynet. Virksomheden risikerer også at skulle betale for de ekstra besøg, som Arbejdstilsynet vurderer er nødvendige hos jer.

Sådan foregår det

APV-analyserne er skræddersyet til den enkelte branche. Det betyder, at hvis du har medarbejdere i flere brancher, skal du bestille en APV-analyse pr. branche. Når du har gennemført købet af en APV-analyse, vil du modtage en kvitteringsmail fra DataLøn.

Efterfølgende vil du modtage spørgerammen fra vores samarbejdspartner Oshure, som du skal sende videre til dine medarbejdere inden for den valgte branche. Husk at tjekke dit spam-filter, hvis ikke du modtager mailen inden for 2 hverdage.

Du vil dagligt få en statusmail, så du kan følge med i, hvor mange medarbejdere der har besvaret spørgerammen - ikke hvem der har svaret, da svarene er anonyme.
15 kalenderdage efter, at du har modtaget spørgerammen, modtager du en rapport for besvarelserne inden for den pågældende branche.

Du skal altså ikke gøre andet end at:

  • bestille APV-analyser til de brancher, dine medarbejdere tilhører
  • videresende spørgerammen til dine medarbejdere
  • minde medarbejderne om, at de skal huske at svare inden for de 15 kalenderdage
  • gemme og dokumentere rapporten i dit e-arkiv, hvis Arbejdstilsynet kigger forbi
  • huske at lave en ny APV-undersøgelse om 3 år - eller få DataLøn til at minde dig om det.

Læs mere om processen her

 

Hvad koster det?

Antal medarbejdere i branchen

Pris   
1-4 medarbejdere 350,-
5-10 medarbejdere 500,-
11-50 medarbejdere 1.000,-
51-100 medarbejdere 2.000,-
100+ medarbejdere 3.500,-


   
   
   
   

Dette skal du være opmærksom på, når du køber en APV-analyse

Du skal være opmærksom på at bestille APV-analysen til den branche, dine medarbejdere tilhører. Hvis du har medarbejdere i forskellige brancher, skal du bestille en APV-analyse pr. branche. Eksempelvis hvis Tom arbejder i produktion, og Hanne arbejder på kontor, skal du altså bestille 2 APV-analyser; 1 inden for produktion og 1 inden for kontor.

Du kan bestille én APV-analyse ad gangen. Når købet er gennemført på den første APV-analyse, kan du gå tilbage og lave en ny bestilling på en anden branche.

Når du modtager spørgeskemaerne fra Oshure, har dine medarbejdere 15 kalenderdage til at svare. Herefter bliver der lukket for besvarelser.