Quiz om årsskiftet - så godt klarede I jer!

I sidste måned skilte vi fårene fra bukkene med vores quiz om årsskiftet. Se med, når vi hiver fat i de spørgsmål, hvor I klarede jer godt, og de spørgsmål, hvor I var mere i tvivl. Vinderne er trukket og har fået direkte besked.

Her var I ikke i tvivl

Det er måske en smule nørdet sagt, men det varmer vores lønhjerter, at vi har så kompetente kunder. Her er de spørgsmål, hvor I absolut ikke var i tvivl.
"Hvilket optjeningsår tilhører feriepenge, som er optjent i uge 51/52 2019, og hvor lønnen bliver udbetalt i uge 1 2020?"

Her svarede hele 61 % ganske rigtigt, at det er 2019.

 
En af de lækre funktioner, vi har i DataLøn, er rettelser i gammel løn, så selvfølgelig skulle I også testes i det. Vi spurgte om følgende:

"Kan du lave “gammel løn” på en forudlønnet medarbejder for december, så det når at komme på indkomståret 2019?"


Det kan man, hvis lønnen har dispositionsdato senest den 30. december 2019. Her svarede hele 72 % rigtigt. Sejt!

 
Og sidst men ikke mindst: Frist for indberetning af december løn! Vi har jo haft en sideløbende konkurrence. Indberettede du tidligt løn i december, kunne du vinde lækre præmier. Derfor måtte vi også lige spørge ind til det:

"Hvornår er sidste frist for at indberette december-løn for termin 51?"


Her svarede 73 % rigtigt - fristen var den 23. december 2019

 

Her var flere af jer i tvivl

Der var også spørgsmål, hvor der var færre rigtige svar. Det var eksempelvis ved spørgsmålet om rettelser til det gamle indkomstår.

Vi spurgte, og I svarede:

"Hvor længe kan du rette på det gamle indkomstår i DataLøn?"

Det rigtige svar var “Du kan foretage korrektioner for det gamle indkomstår i hele det nye indkomstår i DataLøn - dog kan du ikke fratrække A-skat og AM-bidrag efter den 15. februar”, men her svarede kun 37 % af jer rigtigt.

 
Og så var der den om pension:

"Ejeren af jeres virksomhed vil gerne lave en stor pensionsindbetaling. Virksomheden skal betale pensionsbidraget, og der er ikke noget medarbejderbidrag. Ejeren har feriekode 0, og I indberetter normalt løn i løndel 02 “Ferieberettiget løn”. Hvad skal du gøre?"


Okay, okay, måske var den lidt tricky. Du skal oprette pensionsordningen på ejeren og indberette løn i løndel 28 “ikke ferieberettiget løn”, da denne løndel er pensionsgivende. Her svarede kun 43 % rigtigt. Vi var faktisk ved at slette spørgsmålet fra quizzen, men vi ville alligevel gerne udfordre jer lidt. Det er nemlig et af de spørgsmål, som vores lønkonsulenter  får ganske ofte.

 
Uanset om du svarede rigtigt eller forkert, så håber vi, at du er kommet godt og trygt gennem årsskiftet.

Du kan hente den samlede oversigt over alle spørgsmål med de rigtige svar her

Rigtig godt nytår
fra alle os i Visma DataLøn