Du kan blive fritaget for renter og gebyrer ved din indbetaling for marts
Fristen for at indbetale A-skat og AM-bidrag er kun udskudt for april, maj og juni - ikke for marts måned.
Du kan dog blive fritaget for at betale renter og gebyrer ved for sen indbetaling af A-skat og AM-bidrag for marts, hvis det skyldes corona-situationen.Skattestyrelsen har nemlig mulighed for administrativt at undlade at opkræve renter og gebyrer, når betaling ikke sker rettidigt, og hvor der er tale om helt særlige tilfælde. Og myndighederne vurderer, at det gælder for den nuværende corona-situation.
Derfor kan du søge om fritagelse, hvis din virksomhed opfylder en række betingelser, herunder:
- at virksomheden indbetaler A-skatten og AM-bidraget straks efter hindringens ophør
- at overskridelsen af betalingsfristen skyldes pludseligt opståede hændelser, som virksomheden ikke har haft indflydelse på og ikke har kunnet forudse.
Skattestyrelsen vurderer, at den aktuelle coronasituation falder ind under denne bestemmelse, men kun i helt særlige situationer. De omfatter i hvert fald de virksomheder, der som udgangspunkt skal holde lukket, dvs. for eksempel restauranter, frisører, indkøbscentre, biografer og kropsplejeklinikker.
Skattestyrelsen oplyser, at virksomheder først kan søge om rente- og gebyrfritagelse, når coronasituationen er normaliseret, og i det øjeblik den forfaldne A-skat og det forfaldne AM-bidrag for marts faktisk betales. Hver enkelt ansøgning bliver vurderet af Skattestyrelsen.
Hvis I betaler som normalt den 10. april
Hvis I indbetaler AM-bidrag og A-skat normalt den 10. i efterfølgende måned, skal I blot stoppe overførslen i banken. Hvis overførslen indeholder andet end AM-bidrag og A-skat vil dette også blive stoppet og skal overføres manuelt. Det gælder kun jer, der ikke ønsker at overførslen gennemføres som normalt.Læs mere i Skatteministeriets pressemeddelelse >>
Læs mere om udskydelse af A-skat og AM-bidrag >>
Få et corona overblik. |
Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig som arbejdsgiver?
Så sidder vores personalejurister klar hjemmefra til at svare på alle dine spørgsmål.
Det kan eksempelvis være spørgsmål om løn under sygdom eller karantæne. Vi guider dig til hvilke forholdsregler, du som arbejdsgiver bør tage.
Vi følger nemlig regeringens tiltag og udviklingen af corona tæt, og er altid opdateret med den nyeste viden inden for personalejura.
Ring til os på 72 27 90 16
![]() Victoria Bang |
![]() Amalie Stæhr Jensen |
![]() Pernille Flamand |
![]() Matilde Yvander |