Udskydelse af A-skat og AM-bidrag

For at hjælpe de virksomheder, som er hårdt ramt af corona-situationen, har regeringen valgt at udskyde virksomhedernes betaling af A-skat og AM-bidrag.

Eksempelvis er betalingsfristerne for september og oktober sidste år rykket til henholdsvis marts og maj i år. Det betyder, at betalingsfristerne er udskudt med næsten et halvt år, og det kan skabe noget forvirring - især fordi A-skatten bliver trukket på din virksomhedskonto på et tidspunkt, som du ikke er vant til.

Vi har derfor lavet denne side til dig, så du kan få overblik over reglerne og fristerne for udskydelse af A-skat og AM-bidrag. Og selvom den nye hastelovgivning trådte i kraft sidste år, kan du stadig bruge denne side som opslagsværk til at finde hoved og hale i regler og frister.

 

Vil du indbetale A-skat og AM-bidrag før tid?

Flere af vores kunder ønsker at indbetale A-skat og AM-bidrag efter de gamle frister, dvs. før tid i forhold til de udskudte betalingsfrister. Det kan eksempelvis være relevant, hvis din virksomhed har den nødvendige likviditet - især hvis du endda betaler negative renter af virksomhedens indestående i banken.

Hvis du ønsker at indbetale efter de gamle frister, skal du sende en mail til os på kundecenter.dataloen@visma.com, hvor du noterer CVR-nummer, firmanavn og telefonnummer. 

Det gælder også selvom du tidligere har sendt os en mail om udskudte perioder i 2020. Nedenfor kan du se, hvornår vi senest skal have din mail.

 

Få overblikket over alle frister her

I tabellerne nedenfor finder den oprindelige betalingsfrist og den fremrykkede betalingsfrist. 

For små og mellemstore virksomheder

Lønperiode Oprindelig betalingsfrist Fremrykket betalingsfrist Frist til DataLøn om oprindelig afregning
September 2020 12. oktober 2020 31. marts 2021 Overskredet
Oktober 2020 10. november 2020 31. maj 2021 Overskredet
April 2021 10. maj 2021 27. september 2021 29. april 2021

 

For store virksomheder

Lønperiode Oprindelig betalingsfrist Fremrykket betalingsfrist Frist til DataLøn om oprindelig afregning
September 2020 30. september 2020 16. marts 2021 Overskredet
Oktober 2020 30. oktober 2020 17. maj 2021 Overskredet
Maj 2021 31. maj 2021 15. oktober 2021 18. maj 2021

 

Mere om skattekontoen

Skattekontoen giver dig et samlet overblik over, hvad virksomheden har indberettet og betalt, og hvad virksomheden skylder i blandt andet A-skat og AM-bidrag, moms, lønsumsafgift, selskabsskat, punkt- og miljøafgifter, andre afgifter samt gebyrer og renter.

Du skal være særligt opmærksom på, at hvis du efter skatteperioden som fremgår af bilaget, har lavet korrektioner eller andre rettelser for samme periode, vil beløbet ikke være indeholdt i din afregning, men det vil fremgå på din skattekonto. 

 

Mulighed for A-skattelån

Det sidste nye i forhold til udskydelse af A-skat og AM-bidrag er A-skattelånet. Det giver dig mulighed for at låne til betalingen af A-skat. Du har mulighed for at låne et beløb, som svarer til det, der er indberettet rettidigt for august og december 2020. Lånet skal tilbagebetales senest den 1. november 2021.

Desværre kan vi i DataLøn ikke rådgive om den nye lånemulighed til betaling af A-skat, da det er gennem virk.dk du skal ansøge om lån. 

 

Ansøgning på virk.dk
Du har mulighed for at ansøge om lånet fra den 3. februar og frem til den 31. marts 2021. De små og mellemstore virksomheder, som kan søge om A-skattelån, har fået brev i e-Boks fra Skattestyrelsen.

Du ansøger om lånet på virk.dk. Du finder ansøgningen her >>

Desværre kan vi i DataLøn ikke rådgive dig om den nye lånemulighed, men har du spørgsmål om den nye lånemulighed, kan du læse mere på Skattestyrelsens hjemmeside her >>

 

Vil du vide mere om skattekontoen?

På vores webinar fortæller lønkonsulent Dorthe Madsen og skattekonsulent Frank Olsen om skattekontoen og hvordan den hænger sammen med DataLøn.

Læs mere om webinaret her

 

 

Få et corona overblik.
Vi opdaterer løbende.
Til corona overblik

Modtag nyt om corona