Skræddersyet til alle faggrupper

Ferskvandscenteret og AQUA Akvarium & Dyrepark håndterer løn for en række medarbejdere, der er ansat på vidt forskellige vilkår.


Heldigvis får den ansvarlige bogholder god hjælp til at bevare overblikket, da DataLøn, understøtter alle faggrupper.

Bogholder Ralph Barreth har meget, han skal holde styr på. Han laver ikke bare løn for de to hovedafdelinger i henholdsvis Ferskvandscentret og AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg. Han laver også løn for de to hovedafdelingers i alt 16 underafdelinger med mange forskellige typer af lønmodtagere.

Der er eksempelvis hotel- og restaurationsmedarbejdere, teknikere, gæsteundervisere, dyrepassere, studentermedhjælpere, rengøringspersonale og almindeligt kontorpersonale. Alle medarbejdergrupper er ansat på forskellige vilkår. Det gør lønopgaven mere kompleks, fordi nogle oplysninger skal indtastes manuelt sammenlignet med virksomheder, hvor den samme type ansatte får udbetalt samme faste løn hver måned.

Understøtter alle faggrupper

Som Ralph Barreth forklarer, får han heldigvis god hjælp til lønbehandlingen i DataLøn, fordi systemet giver mulighed for at lave afdelingsopdelt lønhåndtering og bogføring.

”DataLøn understøtter alle de forskellige faggrupper og overenskomster og giver mulighed for at oprette faste rubrikker til hver type lønmodtager. Derudover har løsningen rubrikker, hvor man kan angive eventuelt natarbejde, weekendarbejde, ferietillæg, kørselsgodtgørelse, rejsegodtgørelse og så videre. Mit job er at indhente alle de forskellige medarbejderes timeregistrering, indtaste timerne i DataLøns rubrikker, og så kører det af sig selv derfra,” siger Ralph Barreth.

Bedømt på DataLøns høje kvalitet vil jeg absolut anbefale lønsystemet til andre.

Ralph Barreth, bogholder

De mange forskellige lønmodtagergrupper udgør også deres egen bogføringsgruppe i DataLøn. Det giver et godt overblik over organisationens samlede økonomi og gør det nemt for eksempelvis revisor at kontrollere regnskabet afdeling for afdeling og stemme det af.

DataLøn er god for nattesøvnen

Når Ralph Barreth skal pege på de features i DataLøn, som er vigtigst for ham, fremhæver han – ud over den basale funktionalitet i løsningen – muligheden for at logge på DataLøn hjemmefra.

”Det sker jo engang imellem, at man efter aftensmaden bliver i tvivl om, hvorvidt man nu også huskede at gøre det ene eller det andet. I gamle dage var man nødt til at suse ind på kontoret for at foretage en kontrol. Men i dag kan jeg hurtigt logge på DataLøn hjemmefra og tjekke det, jeg skal. Det er godt for nattesøvnen, når man ikke skal ligge i sengen og spekulere på løn,” fortæller Ralph Barreth.

Der er det dejligt nemt at finde oplysningerne frem med få klik.

Ralph Barreth, bogholder

”Jeg synes også, at det har stor værdi, at man kan hente gamle lønsedler og lønbilag i e-arkiv. Engang imellem kommer en medarbejder forbi og spørger ind til historiske forhold omkring lønnen. Der er det dejligt nemt at finde oplysningerne frem med få klik i stedet for at have alle de gamle lønbilag liggende i fysiske mapper. Faktisk printer vi meget mindre ud i dag, end vi gjorde tidligere, fordi alt bliver håndteret elektronisk. Det er da positivt, at man også sparer lidt på papiret og skåner miljøet på den måde.”

Endelig finder Ralph Barreth også stor værdi i, at så mange af de administrative processer i DataLøn er automatiseret, så de manuelle – og ofte fejlbehæftede – arbejdsgange bliver holdt på et minimum. ”Når jeg godkender løn i DataLøn, sker alle beregninger, overførsler og indberetninger til SKAT, ATP, pension og ferie automatisk,” siger han.

Problemer løst med det samme

Det sker ikke så ofte, men engang imellem har Ralph Barreth behov for hjælp og support fra DataLøns konsulenter. ”Det er ikke mange dage siden, jeg sidst ringede til DataLøn, og som altid fik jeg velkvalificeret hjælp. Jeg synes generelt, at deres konsulenter tager sig god tid til at rådgive. Det er vigtigt, når man sidder med en konkret problemstilling, som man gerne vil have løst nu og her.”

Jeg synes generelt, at deres konsulenter tager sig god tid til at rådgive. Det er vigtigt, når man sidder med en konkret problemstilling, som man gerne vil have løst nu og her.

Ralph Barreth, bogholder

Det tager unødig tid, hvis man skal slippe et problem, fordi man ikke kan få hjælp til at løse det med det samme, men er nødt til at vende tilbage til det senere og starte forfra,” siger Ralph Barreth og slutter. ”På den baggrund og bedømt på DataLøns høje kvalitet vil jeg absolut anbefale lønsystemet til andre.”

Ferskvandscenteret og AQUA Akvarium & Dyrepark har fået en skræddersyet løsning til alle faggrupper

Om Ferskvandscenteret og AQUA Akvarium & Dyrepark

Ferskvandscentret og AQUA Akvarium & Dyreparkblev har udviklet sig til at være det nationale center for miljøforhold med fokus på vandområdet. Der bliver udarbejdet løn til ca. 130-150 ansatte i Ferskvandscentret, AQUA Akvarium & Dyrepark og dertilhørende Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter.

Ferskvandscenteret og AQUA Akvarium & Dyreparks fordele med DataLøn

  • Personlig support og rådgivning

  • Alle beregninger, overførsler og indberetninger til SKAT, ATP, pension og ferie sker automatisk, når man godkender løn i DataLøn

  • Lønsedler sendes automatisk til e-Boks og lønbilag til e-arkiv

  • Mulighed for afdelingsopdelt løn og bogføring

  • Understøttelse af alle typer lønmodtagere