"APV'en kan vise, om medarbejderne brænder for din virksomhed"

Arbejdspladsvurderingen (også kaldet APV) er en undersøgelse af arbejdsmiljøet - både det fysiske og det psykiske. HR-direktør Nadia Fisker fortæller, hvorfor arbejdspladsvurderingen er så vigtig.

 

En vigtig temperaturmåling

Nadia Fisker fortæller: 

“APV’en er vigtig, fordi det er en temperaturmåling af virksomheden. Ja, den er lovpligtig, men helt grundlæggende kan man sige, at det er den rapport, der bedst beskriver, om medarbejderne har det godt - og derfor er det en vigtig temperaturmåling at tage.”

Nadia Fisker mener ikke, at man som arbejdsgiver altid kan forvente, at medarbejderne på eget initiativ fortæller deres egentlige mening om arbejdspladsen og deres trivsel - men det skal de nok få gjort i en APV, hvor de kan være anonyme. Her kan man sikre at fange flere nuancer. Men APV’en kan og skal aldrig erstatte god ledelse og gensidig tillid medarbejder og leder imellem. Ifølge Nadia Fisker er den et vigtigt supplement til at få fokuseret på det rigtige. Hun fortæller:

“Hvem vil ikke gerne have et fedt arbejdsmiljø? Arbejdsmiljø kan være et tørt og kedeligt ord, men hvem vil ikke gerne have super engagerede medarbejdere, der brænder for at lave noget fedt for netop din virksomhed?”

Følg resultaterne med en årlig APV

I Visma bliver der gennemført en APV-analyse hvert år. Det gør det nemmere for virksomheden at følge resultaterne, og så er man mere opmærksom på de forandringer eller ændringer, som måske påvirker glæden ved at tage på arbejde. 

“Man kan sige, at APV-rapporten ikke er meget anderledes end årsregnskabet. Det er også bare en masse data, men ikke desto mindre vigtige data. Data, der enten lyser med røde advarselslamper, eller som bekræfter dig som leder og giver dig et skulderklap for din indsats med arbejdspladsen og medarbejderne,” siger Nadia Fisker og fortsætter:

“Det er en anden måde at give medarbejderne mulighed for at blive hørt og en anden måde at vise medarbejderne, at de virkelig bliver taget alvorligt. Det er vigtigt, for i sidste ende påvirker det jo også medarbejdernes lyst til at yde en ekstra indsats for lige præcis din virksomhed - så det er helt klart en god investering med sådan en APV-analyse.”

Få hjælp til at spotte udfordringerne

Arbejdspladsvurderingen hjælper dig med at spotte udfordringer med arbejdsmiljøet, som måske ikke er synlige i hverdagen, og så er den tilpasset til netop din branche! I får gladere medarbejdere, bedre trivsel og højere arbejdsglæde.

Har jeres virksomhed ikke gennemført APV-analysen for i år? Så hjælper vi dig i gang. Sammen med vores samarbejdspartner APVKVIK gør vi den så simpel som muligt at gennemføre.

Læs mere om APV-analysen