6 ugers uddannelsesforløb hos DataLøn og e-conomic i praktisk bogholderi og lønbehandling

Praktisk bogholderi og lønbehandling: uddannelsesforløb hos e-conomic og DataLøn

Hvad lærer du


Kontakt for mere information

Majbritt Jensen
Manager

+45 42 82 23 06
majbritt.jensen@visma.com

6 ugers uddannelse i praktisk bogholderi og lønbehandling

DataLøn og e-conomic har sammensat et 6 ugers uddannelsesforløb, hvor vi kort sagt lærer dig løn og bogføring. Ugentligt vil varigheden være 25 timers undervisning mellem klokken 9.00-15.00 og 5 timers selvstudie.

DataLøn og e-conomic er førende udbydere af regnskabsprogram og lønsystem til virksomheder og har designet dette kursus for at udnytte synergien mellem de to løsninger og uddanne dygtige bogholdere og regnskabsassistenter. 

Er du klar til at varetage opgaver inden for lønhåndtering samt “hands-on” håndtering af dagligdagen inden for regnskab? 

-Så er praktisk bogholderi og lønbehandling lige noget for dig. Du bliver klædt på til at klare opgaverne med den rette indsigt i lønhåndtering og bogføring. Og du tilegner dig viden, som en arbejdsgiver vil forvente en ansøger har kendskab til. Du lærer at håndtere løn og bilag i DataLøn og e-conomic. De dygtige undervisere lærer dig også at sætte lønsystem og regnskabsprogram op til din fordel.

 

Du får

  • 6 ugers uddannelsesforløb med online- og  tavleundervisning af 30 timers varighed om ugen, hvoraf 5 timer er selvstudie og  gruppearbejde 
  • Adgang til e-learning moduler om løn og regnskab
  • Undervisningsmaterialer med øvelser og test
  • Du bliver certificeret i løn og bogholderi, hvis du gennemfører hele forløbet på seks uger 

 

Du bliver certificeret i løn og bogholderi, hvis du gennemfører hele forløbet på seks uger

6 ugers uddannelse i praktisk bogholderi og lønbehandling

 

Forudsætninger

  • Deltageren har egen PC samt internetadgang
  • Deltager anvender PC og mobiltelefon på brugerniveau
  • Deltager kan forstå og tale dansk, da undervisningen foregår på dansk
  • Aktiv deltagelse
     

Hvad du lærer i forløbet:

Hvad er løn og bogholderi?
Du får en forståelse og viden om det helt basale indenfor løn og de juridiske aspekter af personaleadministration. Du lærer at arbejde med - og strukturere - den daglig bogføring, så du kan arbejde med det i praksis ude i en virksomhed. 

Bogføring
Du lærer at anvende debet/kredit i relation til kontoplan og bogføring af bilag digitalt. Desuden lærer du at analysere og håndtere regnskabstal samt evt. rettelser. Vi gennemgår opbygningen af kontoplan og sammenhængen mellem bilag og virksomhed. 

Lønbehandling
Du lærer lønbegreberne, om løndele, og hvilke du typisk skal bruge, når du laver løn til medarbejdere. Du lærer lønsedlens opbygning og at bruge prøveberegning. Vi gennemgår, hvordan du opretter medarbejdere, afstemmer løn og anvender løndatarapporter.

Debitor/kreditor-styring
Styring og oprettelse af fakturaer samt kontrol af kreditorer og debitorer. Du lærer at oprette, anvende og afstemme debitorer og kreditorer og skabe overblik gennem rapporter og analyser. 

Jura
Vi gennemgår sammenhængen mellem løn og jura herunder de generelle regler, du skal kende til, når du har medarbejdere ansat, GDPR under lønbehandling og regler om skat.

 

Afregning og afstemning
Sammenhæng mellem løn, bilag til bogføring og afregninger til fx SKAT, Feriekonto, Samlet Betaling mv. og afstemning af udbetalinger gennem bankafstemning. Du lærer også håndtering af moms og afgifter samt rapportering.

Spørgsmål til praktisk bogholderi og lønbehandling? Find svar her

Mød dine undervisere på forløbet

Michael Sværke.png

Michael Sværke Johnson

Michael har en baggrund som revisorassistent og har en HD i Økonomistyring og Procesledelse fra CBS. Han har derudover arbejdet i flere år som underviser i regnskab i e-conomic.

Dorthe Madsen NY gennemsigtig.png

Dorthe Madsen

Dorthe har mange års erfaring med løn og bogføring fra tidligere stillinger hos revisorer og virksomheder. I dag arbejder hun hos Visma DataLøn, hvor hun underviser, tager på konsulentbesøg samt rådgiver kunder.

Louise Andersen 600x600.png

Louise Andersen

Louise er jurist hos Visma DataLøn. Louise yder juridisk rådgivning og underviser på fysiske og online kurser inden for ansættelsesret, GDPR og skat.

Se hele vores kursuskatalog 

Alle kurser