Ny ferielov - sidste år på gammel ferieordning

Hvad sker der i tiden op til, at den nye ferielov træder i kraft? Hvilke regler har betydning for dig? Vi hjælper dig på vej, så du ved, hvad du og dine medarbejdere kan forvente de sidste 8 måneder, inden vi får ny ferielov. Se filmen og bliv klogere.

Vi arbejder løbende på flere materialer om ny ferielov - artikler og film. Skal vi sende til dig, når vi har noget nyt? Så skriv dig op her ved siden af -->

Artiklen fortsætter under filmen

Få meget mere ferielov direkte i indbakken

Skriv din e-mailadresse her, så får du besked, så snart vi har flere film og artikler om ny ferielov. Og vi holder dig informeret om kurser og tilbud, du ikke vil gå glip af.

Du kan altid afmelde dig igen, med et enkelt klik, inde fra e-mailen. Du kan læse mere om vores privatlivspolitik her

 

 

 

 

 

 

 

*

Sådan bliver den sidste tid inden ny ferielov

Mens vi venter på, at den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020, får vi en overgangsordning mellem den nuværende og den nye ferielov. De sidste 12 måneder før den nye ferielov træder i kraft, har man valgt at indefryse de feriedage, som vi optjener. Med den nye ferielov får vi samtidighedsferie, som du også skal være opmærksom på. 

Skal vi sende artikler og film om overgangsordning og samtidighedsferie til dig? Så skriv dig op her -->

Optjening og afholdelse af ferie på nuværende ferieordning
De første 8 måneder af 2019, er den sidste periode, hvor vi optjener ferie på vores nuværende ferieordning. I de måneder optjener vi lidt mere end 16 feriedage - de feriedage kan vi holde i sommeren 2020. Ferie, som vi ikke har holdt, bliver automatisk overført til den nye ferieordning.

 

Tiden op til ny ferielov med DataLøn 

 

 

For at få styr på optjente feriedage, og hvornår vi kan holde dem, har vi lavet et par eksempler:

 

Hvis du er i arbejde 1. januar 2019

I januar 2019 er Signe ansat i den lokale tøjbutik. Hun optjener lidt mere end 16 feriedage frem til den 31. august 2019. Feriedagene kan hun holde året efter fra 1. maj 2020 til 31. august 2020. 

Hvis hun ikke har holdt alle sine feriedage, bliver de overført og hun kan holde feriedagene efter den nye ferieordning. De 5 uger - eller de  25 feriedage - hun optjener fra 1. september 2019 til 31. august 2020 indefryses.

 

Fra 1. september 2020 har hun samtidighedsferie.

 

Ny ferielov med DataLøn

  

Hvis du ført starter i job midt i 2019

Der gælder nogle særlige regler, hvis man starter som ny på arbejdsmarkedet i 2019.


Ny ferielov - sidste periode

Morten, der starter i  job 1. juni 2019, optjener lidt mere end 6 feriedage fra 1. juni til 31. august 2019. De dage kan han holde fra 1. maj til 31. august 2020. 

Ligesom i det første eksempel med Signe, bliver hans optjente feriedage fra 1. september 2019 til 31. august 2020 indefrosset. Men fordi han har optjent mindre end 8,3 feriedage før 1. september 2019, gælder der en særlig regel.  Han får nemlig mulighed for, at holde de indefrosne feriedage, som han har optjent i de sidste fire måneder af 2019. De bliver kaldt fondsferiedage, og dem har han mulighed for at holde i perioden 1. maj og helt til 30. september 2020.

Fik du læst

Overgangsordningen -->

Samtidighedsferie -->

TEMA - ny ferielov -->