Beregn indefrosne feriepenge til udbetaling

Resultatet er vejledende. Beløbet er opgjort før og efter skat. Hvis du vælger at se beløbet for alle 5 uger, svarer det til 12,5 procent af din årlige ferieberettigede løn.

Beregningen tager udgangspunkt i, at du har afholdt 5 ugers ferie i perioden 1. september 2019 til 31. august 2020.

Bliv klogere på den tidlige udbetaling af 3 ugers indefrosne feriepenge

Deltag i vores Go'morgen- eller Gå-hjemmøder.

Tilmeld dig her

En økonomisk saltvandsindsprøjtning

Politikerne har besluttet, at alle danskere, der har indefrosne feriepenge, skal have 3 af 5 uger udbetalt i år i stedet for at vente, til de forlader arbejdsmarkedet. Det kommer oven på forårets og forsommerens corona-krise, og er et forsøg på at stimulere forbruget og dermed holde på flest mulige arbejdspladser.

I det lovforslag, som netop er vedtaget, lægges der op til en model, hvor man selv kan bestemme, om man vil have de 3 uger udbetalt nu, eller om man vil vente (som det oprindeligt var planen), til man går på pension.

Fra starten af oktober kan du på borger.dk søge om at få udbetalt de 3 ugers indefrosne feriepenge, og du skal søge om det inden den 1. december 2020.

Et godt råd: Laver du løn, så afstem de indefrosne feriepenge nu

Selvom en del af de indefrosne feriepenge skal udbetales allerede i år, ændrer det ikke noget for dig som arbejdsgiver. Det er nemlig staten, der "lægger ud" for udbetalingen, og din deadline for at tjekke og indberette dine medarbejderes indefrosne feriepenge er derfor fortsat den 31. december 2020. Er du kunde i DataLøn, klarer vi selvfølgelig indberetningen for dig.

Det er dog en god idé, hvis du allerede nu afstemmer dine ansattes indefrosne feriepenge - og retter saldi om nødvendigt. Vi har lavet en vejledning til dig. Og husk, at det kun gælder for medarbejdere der er ansat med ferie med løn.