Beregn indefrosne feriepenge til udbetaling

Resultatet er vejledende. Beløbet er opgjort før skat. Hvis du vælger at se beløbet for alle 5 uger, svarer det til 12,5 procent af din årlige ferieberettigede løn.

En økonomisk saltvandsindsprøjtning

Politikerne har besluttet, at alle danskere der har indefrosne feriepenge, skal have 3 af 5 uger udbetalt nu i stedet for at vente, til de forlader arbejdsmarkedet. Det kommer oven på forårets og forsommerens corona-krise, i et forsøg på at stimulere forbruget og dermed holde på flest mulige arbejdspladser

Måske kommer de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge også i spil. Derfor kan du selv skrue på ugerne i vores beregner ovenfor.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har i øvrigt udtalt, at der vil blive arbejdet med en administrationsmodel, hvor man selv kan bestemme, om man vil have de 3 uger udbetalt nu, eller om man vil vente (som det oprindeligt var planen) til man går på pension.

Det er endnu ikke på plads, og selve aftalen skal også først godkendes af Folketinget.

Et godt råd: Laver du løn, afstem de indefrosne feriepenge nu

Skal de indefrosne feriepenge ud at arbejde allerede fra oktober 2020, skal indberetningen af dem sandsynligvis foregå inden alt for længe. Den del klarer DataLøn for dig, hvis du er kunde hos os.

Men forud for det vil du være godt på forkant med begivenhedernes gang, hvis du allerede nu afstemmer dine ansattes indefrosne feriepenge - og retter saldi om nødvendigt. Vi har lavet en vejledning til dig. Og husk, at det kun gælder for medarbejdere der er ansat med ferie med løn.