Hvem har indefrosne feriepenge til gode?

Det har alle lønmodtagere, der har arbejdet og fået løn i perioden fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020. Det gælder både fastansatte, fleksjobbere, vikarer, elever og alle andre, der arbejdet og optjent feriepenge i netop dén periode.

Hvor mange indefrosne feriepenge kan man få udbetalt nu?

Foreløbig op til 3 ugers feriepenge (af 5 mulige). Det præcise beløb bliver beregnet på baggrund af den ferieberettigede løn, man som lønmodtager tjente i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Har man arbejdet hele perioden, matcher denne periode (7 måneder) nemlig netop 3 ugers ferie, som udbetalingen foreløbig er begrænset til.

Hvis man ikke har arbejdet i hele perioden, kan man selvfølgelig kun få udbetalt, hvad der svarer til det antal dage eller uger, man har optjent.

Prøv selv at beregne, hvor mange penge du har til gode.

Hvornår kan man få sine indefrosne feriepenge udbetalt?

Det præcise tidspunkt er ikke på plads, men det forlyder, at man i begyndelsen af oktober 2020 og et par måneder frem kan søge om at få de 3 ugers feriepenge udbetalt.

Som det ser ud lige nu, kan man først få de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge udbetalt, når man når folkepensionsalderen eller forlader arbejdsmarkedet. 

Kan man undlade at få sine indefrosne feriepenge udbetalt?

Ja, udbetalingen er frivillig. Hvis man ikke foretager sig noget, bliver de indefrosne feriepenge stående, og man får dem så først udbetalt, når man når folkepensionsalderen eller forlader arbejdsmarkedet. 

Hvordan får man fat i sine indefrosne feriepenge?

Da lovgivningen om her-og-nu udbetalingen af op til 3 ugers indefrosne feriepenge er helt ny, venter vi endnu på en digital løsning (via borger.dk), hvor man selv skal søge om udbetalingen.

Skal man betale skat af sine feriepenge?

Ja, feriepenge er skattepligtige.

Hvis man får sine feriepenge udbetalt fra Feriekonto, er der svaret skat af pengene, da arbejdsgiveren indbetalte dem. 

Men hvis man har ret til ferie med løn, eller hvis arbejdsgiveren beholder feriegodtgørelsen på egen konto (overenskomstbestemt), bliver pengene først beskattet, når man får dem udbetalt. Det gælder hvad enten man vælger at få dem udbetalt nu, eller man venter.

Hvornår skal arbejdsgiver senest indberette de indefrosne feriepenge?

Her-og-nu udbetalingen af op til 3 ugers indefrosne feriepenge ændrer ikke noget i forhold til arbejdsgivers opgaver: Arbejdsgiver skal fortsat indberette de indefrosne feriepenge fra hele indefrysningsperioden senest den 31. december 2020. Er du kunde hos Visma DataLøn, ordner vi indberetningen for dig. Det er imidlertid vigtigt, at du sørger for at kontrollere beløbene i god tid inden.

Hvornår kan arbejdsgiver tidligst indbetale de indefrosne feriepenge?

Med mindre alt er afregnet til Feriekonto eller anden feriekasse, har arbejdsgiver de indefrosne feriepenge i virksomheden. Det er desværre endnu ikke klart, hvornår der bliver åbnet for at kunne indbetale disse midler til fonden, da den tekniske løsning endnu ikke er på plads. Men det kan altså ikke gøres i forbindelse med indberetningen.