Kurser om ferie og ferieloven

 

Arbejder du med løn og/eller HR og personaleadministration er det essentielt at være opdateret i forhold til gældende lovgivning på ferieområdet, være skarp på for eksempel ferie og fratrædelser samt udbetaling og overførsel af feriedage - og være klar over hvordan det fungerer i DataLøn.

Vores kurser berører forskellige aspekter af den administrative håndtering af ferie og ferieloven og giver dig på hver deres måde overblik over de omfattende regler. Nogle kurser har alene fokus på de juridiske aspekter; andre handler om hvordan ferie håndteres korrekt i DataLøn, så du undgår fejl i medarbejdernes løn; og endelig går nogle af kurserne om ferie på tværs og handler om begge dele på én gang.

Hvorfor et kursus i ferielov?

Som arbejdsgiver er du underlagt ferieloven og dens regler for hvor meget ferie, medarbejderne har ret til, og hvornår de har ret til at holde den eller ligefrem skal holde den. Ferielovens regler gælder for alle lønmodtagere og er så at sige laveste fællesnævner. Ferieloven opstiller en lang række regler, ligesom der er frister for blandt andet overførsel og udbetaling af ferie, som skal overholdes.

Hvad kan man lære?

Med et kursus om ferieloven kan du blandt andet få indsigt i hvem, der er omfattet af loven, reglerne for hvordan medarbejderne optjener ferie, hvornår ferien kan afholdes (vi fik såkaldt samtidighedsferie i 2020), hvordan den kan varsles, og hvordan reglerne for eksempel er ved fratrædelse, eller hvis I tilbyder ferie på forskud. Du kan desuden få styr på udbetaling af ferie, og hvordan reglerne med hensyn til feriehindringer er.

Tager du et praktisk kursus, er der fokus på at lære hvordan du konkret håndterer ferie og feriereglerne i DataLøn. Hvordan registrerer du for eksempel ferie på forskud og bruger de rigtige feriekoder. Hvordan kan du lave korrektioner, og hvordan fungerer ferieregnskabet som funktion i Dataløn?

Hvornår er et kursus i ferieloven relevant?

Kurserne om ferie er relevante for dig, der til dagligt arbejder med HR og personaleadministration og derigennem for eksempel skal administrere ferieloven i forhold til medarbejderne. Kurserne er også relevante for dig, der arbejder som lønbogholder og med fingrene nede i systemet skal håndtere udbetalinger af ferie og ferietillæg igennem DataLøn.

Klik dig ind på de enkelte kurser for at se nærmere på, hvordan vi kan hjælpe dig med at blive helt opdateret med hensyn til alle de relevante dele i ferieloven samt hvordan det håndteres i DataLøn.