Lønsystem og praktik

 

Et lønsystem kan løse det hele for dig, men som bruger skal du naturligvis kende alle de mange muligheder og funktioner i DataLøn – samt den lovgivning og de regler, der knytter sig til løn – for at lykkes bedst muligt. Vi tilbyder derfor en række praktiske kurser til dig, som har behov at vide mere om for eksempel SKAT og afstemning, så du kan sikre, at alt går korrekt til – og sikre fejlfrie lønsedler til medarbejderne. Du kan også få helt styr på at lave korrektioner i DataLøn og lære mere om, hvordan regler om sygdom, barsel og opsigelser smitter af på lønarbejdet. Kurserne der handler om DataLøn, har enten fuldt fokus på det praktiske i lønssystemet, eller de har en kombineret tilgang – med både praktik og gennemgang af de juridiske regler og aspekter.

Kurserne er målrettet både nybegyndere, der har behov for en grundig introduktion til DataLøn, og de mere trænede brugere der har spørgsmål til, hvordan man praktisk løser forskellige specifikke problemstillinger, eller vil have udbygget deres færdigheder og viden inden for området.

Hvorfor et kursus i lønsystemer krydset med jura?

Når du laver løn og for eksempel opretter nye medarbejdere i jeres lønsystem, kan det have konsekvenser for virksomheden, hvis det ikke gøres korrekt. Først og fremmest er der den tid og de ressourcer, der skal bruges på at udbedre fejlene. Men det kan også have økonomiske konsekvenser, hvis for eksempel sygdom, barsel og opsigelser ikke håndteres korrekt. På vores kurser får du overblik og forståelse for de enkelte dele i arbejdet i samspil med vores lønsystem, og når vores jurister deltager som undervisere, får du også perspektiveret din viden med juraen på området.

Hvad kan man lære?

Med et kursus, der dykker ned i praktikken i lønsystemet – eventuelt kombineret med undervisning i de juridiske regler der ligger bag og som har indflydelse på systemet - bliver du klædt grundigt på i forhold til korrekt udbetaling af løn. Og du sikrer, at medarbejderne får det, de har krav på. På et af kurserne har vi for eksempel fokus på medarbejdernes lønsedler, blandt andet i forhold til hvad fagforeningerne går op i; på et andet ser vi på, hvordan skattekontoen fungerer hos SKAT, og hvordan det alt sammen hænger sammen med DataLøn. På kurset om sygdom, barsel og opsigelser får du indblik i de relevante regler inden for blandt andet funktionærloven, barselsloven og sygedagpengeloven, og du lærer hvordan du omsætter det i det praktiske arbejde med DataLøn. Kurserne er tilrettelagt, så du ikke nødvendigvis behøver det store kendskab til HR, løn eller forskellige ansættelsesforhold.

Hvornår er et kursus i lønsystem og juridiske regler relevant?

Vores kurser er målrettet dig, der til dagligt arbejder med løn, er bogholder, økonomi- eller HR-ansat. Du er måske ny i jobbet og ønsker at lære noget om basale opsætninger i DataLøn, eller måske har du erfaring og vil gerne gå mere i dybden med emner som korrektioner og ferieregnskab eller få styr på praktikken omkring afstemning i DataLøn.