Daniel Østergaard Melby, juridisk rådgiver, Altinget

Altinget sparer tid med smart importfunktion i DataLøn

Den helt store gevinst for Altinget er muligheden for at automatisere store dele af lønkørslen med DataLøn. Det har faktisk også betydet færre fejl.

Smarte funktioner i DataLøn har gjort det mere effektivt for onlinemediet Altinget at forberede og gennemføre de månedlige lønkørsler. Samlet sparer organisationen cirka tre dages arbejde hver måned med mere automatiske lønarbejdsprocesser.

Daniel Østergaard Melby er juridisk rådgiver på det politiske medie Altinget. Da han begyndte i en deltidsstilling som studentermedhjælper i 2016, anvendte man dengang en forgænger til DataLøn, så han har aldrig prøvet at håndtere løn i andre systemer. Og det er der umiddelbart heller ingen udsigt til, at han kommer til. For DataLøn kører meget stabilt og er så brugervenligt, at det nærmest er umuligt at lave fejl, fortæller han.

Den helt store gevinst for os var, da vi begyndte at udnytte muligheden for at automatisere store dele af lønkørslen med DataLøn. Tidligere håndterede organisationen løn ved hjælp af manuelle arbejdsgange. I dag kan vores lønansvarlige ordne løn på cirka den halve tid, fordi vi gør tingene smartere og mere effektivt.”

 

Nem import af Excel-ark sparer mange timer

Fidusen for Altinget er, at de opbevarer alle lønoplysninger for medarbejdergrupperne – primært ansatte på henholdsvis journalist- og HK-overenskomster – i et Excel-ark. Det Excel-ark sørger de løbende for at opdatere med nye oplysninger, hvis forhold ændrer sig på eksisterende kontrakter, eller når der kommer nye medarbejdere til. I stedet for at taste alle oplysninger for de ca. 200 medarbejdere i virksomheden ind i systemet hver måned, kan deres lønbogholder nøjes med at importere Excel-arket til DataLøn, og så regner systemet automatisk den korrekte løn ud inkl. feriepenge, pension osv.

Bestil en gratis demo af DataLøn

 

 

“Det skifte har sparet os for rigtig mange mandetimer. Og det har faktisk også betydet færre fejl i lønhåndteringen, fordi der altid sker et eller andet, når man skal indtaste så mange oplysninger manuelt,” siger Daniel Østergaard Melby. 

“Det vigtigste for os er, at den enkelte medarbejder føler, at der bliver udbetalt den rigtige løn til dem hver måned, uden de behøver at tjekke efter. Selvfølgelig vil der altid opstå noget, man skal håndtere en gang imellem. Men generelt har vi en forventning om, at et lønsystem skal fungere fejlfrit, og det gør DataLøn. De fejl, der dukker op, skyldes som regel en tastefejl.”

DataLøn prisberegner

 

 

website850x600px.png

Mere automatisering og integration i fremtiden

For Altinget er det vigtigt, at der er en åben linje til DataLøn-teamet, så de kan få luft for eventuelle frustrationer og vide, at der bliver arbejdet på en løsning. De har blandt andet et ønske om at få tilrettet den måde, antallet af feriedage bliver vist på lønsedlerne, herunder at disse automatisk opdateres via den enkelte medarbejders saldo i Dataløn Tid.

“Det bliver godt, når hele lønadministrationen spiller, så vi kan spare endnu mere tid på at optimere vores mest rutineprægede arbejdsgange,” siger Daniel Østergaard Melby og slutter.

“Ud fra vores krav om, at et lønsystem ikke skal gøre opmærksom på sig selv, men bare klare opgaven, lever DataLøn helt sikkert op til vores forventninger, og derfor er det også en anbefaling herfra. Det er en meget stabil løsning.”

Om Altinget og Mandag Morgen


Altinget og Mandag Morgen er et uvildigt politisk nichemedie med redaktionslokaler på Christiansborg og i Ny Kongensgade, hvor administrationen også holder til. Desuden har Altinget redaktion i Bruxelles med to faste EU-korrespondenter. Altinget og Mandag Morgen har mere end 360 ansatte fordelt på forskellige medarbejdergrupper og overenskomster. Altinget benytter Basis+

Læs mere om Basis plus