Østerbrogruppen ApS klarer opgaven nemt og hurtigt med LønAdministration

Indberetning af løn er de færreste håndværkeres yndlingsdisciplin.

Derfor passer det også ejeren af Østerbrogruppen ApS særdeles godt, at han kan klare opgaven nemt og hurtigt med LønAdministration.

Dengang Thomas Reesen havde et enkeltmandsfirma gav lønadministrationen sig selv. For der var ingen administration. Han overførte bare et beløb til sig selv, når det passede ind. Men da han for nogle år siden etablerede tømrer- og snedkervirksomheden Østerbrogruppen ApS, begyndte han også at få ansatte. Og ansatte skal selvfølgelig have regelmæssige og ikke mindst korrekte lønninger udbetalt. Derfor måtte han kigge sig omkring efter den lønløsning, der passede ham bedst.

”Jeg undersøgte forskellige lønsystemer og overvejede også at benytte mig af en lønbogholder, men valget endte med at falde på DataLøns løsning LønAdministration,”
forklarer Thomas Reesen.

”Noget af det, der gjorde udslaget, var, at jeg hos en anden leverandør selv ville få ansvaret for at sende en masse oplysninger ind til dem. Det følte jeg mig ikke tryg ved. Jeg er tømrer og ikke specielt regnskabskyndig. For mig var det ekstremt vigtigt med en personlig kontakt, jeg kunne spørge ind til, så jeg var sikker på, at der var styr på eksempelvis pension, feriepenge, SH-betalinger og overenskomstkoder. Alt det fik jeg hos DataLøn , og derfor blev det dem.”

"Mine ansatte kan se, at jeg bruger en lønleverandør, der er kendt i markedet, og det smitter positivt af på mig." Thomas Reesen, ejer

Smertefri og tidsbesparende administration

Når Thomas Reesen i dag indberetter løn, logger han bare på LønAdministration og indtaster timeantallet pr. medarbejder. Det er det. Så klarer DataLøn resten og sørger endda for at sende en elektronisk lønseddel ud til hver enkelt ansat i e-Boks.

”Det er super simpelt. Selv for en tømrer som mig. Og hvis jeg kommer til at lave en fejl – det sker jo – så får jeg en sød mail retur, hvor en konsulent spørger, om det nu også kan være rigtigt, at en ansat skal have udbetalt 7000 og ikke 70 timer eksempelvis. På den måde er de gode til at hjælpe mig, så lønnen altid bliver udbetalt korrekt og til tiden,”
siger Thomas Reesen og forklarer, at den samlede tid, han bruger på at indberette løn, næsten ikke er værd at nævne.

”Jeg lyver ikke, når jeg siger, at det tager fem minutter for mig at lave løn. Cirka et minut pr. medarbejder, og det gør jeg hver 14. dag.”

Nem refusion af sygedagpenge

Som så mange andre i håndværksbranchen har Thomas Reesen ofte medarbejdere ansat på korte kontrakter, fordi Østerbrogruppen ApS arbejder meget projektbaseret. Det betyder, at han hyrer og fyrer folk med kort varsel.

”Det er super nemt at oprette nye ansatte i LønAdministration. Og jeg kan endda kopiere oplysningerne fra én ansat til en anden, fordi de får det samme i pension og så videre,”
siger Thomas Reesen.

”Helt overordnet er det vigtigt for mig, at jeg ikke har for meget papir mellem hænderne. Jeg skal koncentrere mig om at tjene penge, for det er det, jeg er bedst til. Jeg har venner, som har bogholdere ansat, men det har jeg bevidst fravalgt. Jeg vil hellere betale mig fra det.”

Udover de direkte gevinster forbundet ved at have en meget nem lønadministration, så har valget af LønAdministration også haft særligt én sidegevinst.

”Mine ansatte kan se, at jeg bruger en lønleverandør, der er kendt i markedet, og det smitter positivt af på mig. Det ligger lidt i kortene, at der ikke bliver begået fejl, når leverandøren hedder DataLøn. Jeg har selv været ansat i firmaer, hvor det er mesters kone, der laver løn. Så tænker man automatisk: Kan hun nu også finde ud af det? Den usikkerhed er der slet ikke, når man er ansat hos mig,”
siger Thomas Reesen og afslutter: ”Hvis jeg støder på nogen, der spørger mig til råds, vil jeg helt klart anbefale dem at bruge DataLøns lønløsning LønAdministration. Helt klart.”

Om Østerbrogruppen ApS

Østerbrogruppen ApS er en tømrer- og snedkervirksomhed baseret i Skovlunde. Østerbrogruppen ApS udfører opgaver inden for områderne køkkenmontering, døre og vinduer, nye gulve, indbrudsskader og ejendomsservice for mindre andels- og ejerforeninger. Østerbrogruppen har pt. syv ansatte.

Udfordring

Da Thomas Reesen gik fra enkeltmandsvirksomhed til ApS, fik han samtidig ansatte. De ansatte i Østerbrogruppen ApS skulle naturligvis have udbetalt korrekt løn til tiden. Det var ikke en opgave, Thomas Reesen selv ønskede at administrere, og derfor søgte han en lønløsning, der kunne hjælpe ham.

Løsning

Siden 2010 har Østerbrogruppen ApS anvendt DataLøn LønAdministration. Løsningen minimerer tidsforbruget i forbindelse med indberetningen af løn og understøtter alle administrative processer såsom skat, AM- og ATP-bidrag.

Resultat

I dag kan Thomas Reesen udelukkende fokusere på sin tømrer- og snedkervirksomhed. Han bruger ca. fem minutter hver 14. dag på at indberette løn. Resten af tiden spekulerer han ikke på administration, men på at skaffe eller udføre opgaver.