Poul Bak case medarbejder på byggeplads

Tryghed og enkelhed er nøgleord

Tryghed og enkelhed er nøgleordene for bogholderen Linda Bak i Tømrer & Totalentreprenør Poul Bak, når hun skal opsummere de vigtigste kvaliteter ved brugen af DataLøn. Senest har opgraderingen af lønløsningen til en forbedret version givet hende større fleksibilitet og flere smarte funktioner, der sparer tid i det daglige.

 

Intuitivt og nemt

Linda Bak har været bogholder i den midtjyske familievirksomhed, Tømrer & Totalentreprenør Poul Bak, siden etableringen i 1986. Gennem alle årene har hun anvendt en mere eller mindre digital version af DataLøn. For som hun fortæller, er der jo ingen grund til at skifte, hvis noget virker, som det skal. Og det har DataLøn altid gjort.

“Hvis jeg på et eller andet tidspunkt ikke havde været tryg, eller hvis der var noget i systemet, der var for svært at bruge, så var jeg jo skiftet for lang tid siden. Men jeg har altid syntes, at DataLøn var nemt at finde ud af og nemt at navigere i. Og når der er opstået et eller andet, jeg har været i tvivl om, har jeg ringet eller skrevet til supporten og fået svar kort tid efter. De er altid søde og venlige,” siger Linda Bak.

DataLøn er det trygge valg for jysk tømrervirksomhed

Linda Bak håndterer løn for ca. 20-25 medarbejdere i virksomheden. Medarbejderne fordeler sig på to forskellige løngrupper, henholdsvis funktionæransatte og 14-dages lønnede håndværkere inklusive lærlinge.

“DataLøn er et system, som er svært at lave fejl i, fordi det er så enkelt bygget op. Enkelheden i systemet er vigtigt for en årgang 59’er som mig,” siger Linda Bak.

DataLøn er nemt

 

Poul_Bak_AS_Byggeplads-medarbejder.jpg

“Jeg ved godt, der er nogen, der synes, at DataLøn er dyrt at bruge. Men hvad er dyrt? Det er også dyrt at skulle indhente hjælp til at lave noget om med tilbagevirkende kraft. I DataLøn er der mulighed for at gå tilbage og foretage ændringer, hvis der er noget, man har glemt, eller hvis der kommer nye oplysninger til.”

Værdiskabende systemopgradering

Én af de forbedringer, Linda har sat stor pris på, er den seneste systemopgradering af DataLøn.

“Det har været helt fantastisk med opgraderingen. Jeg kan rette og redigere, som jeg har lyst, og jeg kan forberede lønnen lang tid før afleveringsfristen. Jeg har også fået mulighed for at give min revisor et login, så hun kan følge med i, hvad jeg laver og hjælpe, hvis det er nødvendigt. Som et eksempel på en smart arbejdsgang kan jeg kopiere oplysningerne fra én medarbejder til en anden, så jeg ikke skal gentage alle trinnene fra gang til gang. Når vi eksempelvis ansætter en ny tømrersvend, skal jeg bare indtaste vedkommendes CPR-nummer, finde en medarbejder ansat på de samme vilkår, kopiere over og så kører det. Det er smart og tidsbesparende,” siger Linda Bak

Prøv prisberegner

Løn kan fuldautomatiseres


Linda Bak forklarer, at hun bruger cirka et par timer om måneden på at håndtere løn. Det tidsforbrug kunne formentlig barberes meget længere ned, hvis hun brugte DataLøns muligheder for at automatisere flere af arbejdsgangene.

“Men jeg kan godt lide følelsen af at have det i hænderne. Sådan har yngre generationer det jo ikke. For dem vil der være masser af muligheder for at effektivisere lønhåndteringen i DataLøn.”

 

Sammenlign abonnementer

 

 

Poul_Bak_AS_Linda-med-mappe.jpg

 

Kommende generationsskifte


Generationsskiftet i Tømrer & Totalentreprenør Poul Bak er ikke så langt væk. Om få måneder overtager sønnen mere af ansvaret i virksomheden, og med ham følger også Linda Baks svigerdatter, som bl.a. får ansvaret som lønbogholder i fremtiden.

“Jeg kunne forestille mig, at hun vil gøre lønhåndteringen mere eller mindre fuldautomatisk i DataLøn. Så bliver det kun, hvis der skal foretages rettelser, at hun skal bruge tid på det. Jeg kunne også forestille mig, at hun kommer til at undersøge, hvad hun eventuelt kan bruge de forskellige DataLøn-apps til. Det er hun meget skrappere til, end jeg er. Ønsket for mig har altid været at gøre lønhåndteringen så enkel som muligt. Det er lykkedes til stor tilfredshed,” slutter Linda Bak.

Tømrer & Totalentreprenør Poul Baks fremhævede fordele med DataLøn

  • Personlig support og rådgivning
  • Alle beregninger, overførsler og indberetninger til SKAT, ATP, pension og ferie sker automatisk, når man godkender løn i DataLøn
  • Lønsedler sendes automatisk til e-Boks og lønbilag til e-arkiv
  • Automatisk indberetning af løn- og fraværsstatistik til Danmarks Statistik
  • Løbende optimeringsmuligheder bliver frigivet med nye releases af software

Læs mere om Basis Plus  

 

Poul_Bak_AS_P&Lbyggehal.jpg