Gode råd om årsskiftet når du laver løn med Visma DataLøn

Gode råd om årsskiftet når du laver løn

Her er de vigtigste råd om årsskiftet.

Du kan lave årets sidste løn og starte det nye lønår uden udfordringer, hvis du følger denne guide. I DataLøn er sidste frist for lønindberetning den 28. december kl. 18.00.


Hent gratis guide: "10 gode råd om årsskiftet"

 

1. Hvad sker der, hvis du kommer for sent med lønnen?

I årets første 11 måneder kan du godt slippe af sted med at udbetale lønnen i den følgende måned. Men hvis du først udbetaler decemberlønnen i januar, vil lønnen ikke høre til indkomståret 2022 – den vil først komme med i 2023.

Det giver problemer i forhold til medarbejderens fradrag, pension og feriepenge. Og det giver dig en masse ekstraarbejde, når du skal få alle dele af lønnen til at stemme med de rigtige indkomstår. 

I DataLøn er sidste frist den 28. december kl. 18.00.

Du kan deltage i vores julekonkurrence, hvis du indberetter lønnen i god tid. Læs mere om hvordan du deltager her.


Julekonkurrence

 

2. Vil din medarbejder indbetale ekstra til pension?

Så er det en god ide at sikre, at den ekstra indbetaling kan indeholdes i medarbejderens løn for december måned – vel at mærke før, der bliver trukket ATP og medarbejdernes egen pensionsindbetaling.

3. Hvordan opgør du SH-opsparingen ved årsskiftet?

Hvis du ikke har udbetalt hele søgnehelligdagsopsparingen (SH) i løbet af året, vil medarbejderen ved årets afslutning have en rest-SH-saldo, som du kan vælge at udbetale.

Sådan udbetaler du rest-saldoen

Du kan udbetale rest-SH-saldoen i en lønbehandling – senest sammen med lønnen for december. Hvis du udbetaler løn sammen med SH-saldoen, skal du selv beregne saldoen af den aktuelle løn.

Husk, at du i DataLøn kan til- eller fravælge automatisk udbetaling af medarbejderens rest-SH-saldo ved årsskiftet. Så slipper du for selv at holde øje med det.

 

Læs hele vejledningen

 

4. Hvordan afstemmer du med eIndkomst?

For at slutte lønåret 2022 godt af, bør du kontrollere og afstemme virksomhedens lønoplysninger til elndkomst. I DataLøn får du en afstemningsliste, som du kan bruge til formålet. 

Hvis du er i tvivl om afstemningen i eIndkomst, kan du ringe til SKAT på 72 22 28 24.

5. Skal du indberette til statistik i 2023?

Danmarks Statistik indsamler løbende løndata fra danske virksomheder for at kunne belyse udviklingen i samfundet. Hvis din virksomhed bliver udvalgt til at indberette statistik i 2023, får du et brev om det hvor der også står, hvordan du indberetter.

Flere lønsystemer – herunder DataLøn – kan sørge for løbende indberetning til statistikmodtagerne. Du skal bare sørge for at tilmelde din virksomhed og dine medarbejdere i systemet, inden du laver løn for januar 2023.

Få svar på flere spørgsmål og hent DataLøns gratis guide om årsskiftet 

 guide 300x300.jpg

Det kan nemlig spare dig for meget besvær i det nye lønår, hvis du får afsluttet det gamle korrekt. Du kan læse hele vejledningen til et godt årsskifte i DataLøn

 Laes vejledning(300 × 300px).jpg

Glædelig jul og godt nyt lønår