Slip for usikkerheden om den nye ferielov

Gør arbejdet med den nye ferielov nemt

  • Overfør medarbejdernes restferie til den nye ferieordning - helt automatisk
  • Få automatisk indberetning af de indefrosne feriepenge
  • Spørg, og vores jurister svarer dig hurtigt på spørgsmål om den nye ferielov

Få DataLøn nu

Få overført restferien - uden at røre en finger

Når vi skifter fra forskudt ferie til samtidighedsferie den 1. september 2020, har medarbejderne ret til at overføre de feriedage fra den gamle ordning, som de ikke har nået at holde. Det betyder, at du skal have styr på, hvor mange feriedage hver enkelt medarbejder har holdt - og hvor mange de mangler at bruge.
Med ferieregnskabet i DataLøn sker dette helt automatisk - og du slipper for at holde regnskab med feriedagene.

I overgangsperioden i det sidste år op til, at den nye ferielov træder i kraft, er det også ekstra vigtigt at have styr på medarbejdernes optjente og afholdte ferie. Noget skal holdes fra maj til og med august i 2020 - noget skal indefryses og gemmes til senere.
Med ferieregnskabet i DataLøn får du nemt overblik, og DataLøn indberetter automatisk antallet af indefrosne feriedage til Lønmodtagernes Feriemidler.

Se din pris på DataLøn   Book en demo

Automatisk beregning af ferietillæg

Den nye ferielov påvirker kun det lovpligtige ferietillæg på 1 %. Hvis din virksomhed har et ekstra ferietillæg - eksempelvis via jeres overenskomst - bliver det forhandlet på plads særskilt via overenskomstforhandlinger eller lignende. Det gælder derfor om at holde tungen lige i munden, når det handler om beregning og udbetaling af ferietillæg i overgangsperioden. Men vi hjælper dig på vej i denne guide.

I den periode, hvor feriedagene bliver indefrosset, sørger DataLøn automatisk for, at ferietillægget på 1 % også bliver indefrosset. Og et evt. ekstra ferietillæg bliver automatisk udbetalt, inden den nye ferielov træder i kraft.

Med andre ord, kan du trygt læne dig tilbage og lade DataLøn stå for beregninger, indberetninger og udbetalinger af ferietillæg - ligesom med alle de andre dele af lønnen, der kører automatisk i DataLøn.

Hent guide om ferietillæg her   Book en demo af DataLøn

Få din egen livline til den nye ferielov

Har du prøvet at få spørgsmål fra medarbejderne om den nye ferielov og overgangsperioden, som du måske ikke lige har svaret på? Og er du i tvivl om, hvor du finder de rigtige svar?

Så er vores jurister klar. De er nemlig eksperter i både i den nye ferielov og alle andre områder, der har med medarbejdere at gøre lige fra ansættelse til evt. opsigelse. Derfor kan de hjælpe dig med at svare på:
  • hvor mange feriedage medarbejderne kan bruge i sommeren 2020
  • hvad der sker med de indefrosne feriepenge for medarbejdere, der snart skal på pension
  • hvad I skal gøre med 6. ferieuge, ferietillæg og feriefridage
  • osv.

Hos vores jurister får du hurtigt svar på dine egne og medarbejdernes spørgsmål, så du ikke skal bruge en masse tid på det - og kan være sikker på, at svaret er rigtigt. Og hvis du vælger et DataLøn Ekspert-abonnement, kan du frit ringe til dem. Uden at det koster dig ekstra.

Du kan også købe en skræddersyet ferielovspakke, som hjælper dig godt i gang med den nye ferielov. Pakken indeholder juridiske dokumenter og rådgivning om, hvad netop din virksomhed skal gøre. Og du kan vælge mellem 3 pakker.

Køb DataLøn med ekspert-abonnement   Læs mere om ferielovspakker

 

Amalie Stæhr Jensen
Legal Manager
Tlf. 72 27 90 16

Kundelogo-Fest og Farver-DataLøn
"Jeg føler mig godt klædt på med ferielovspakken,
og jeg kan svare på medarbejdernes spørgsmål."
Annette Berg, Fest & Farver

Hør mere om vores Ekspert-pakke

Tag på kursus i ny ferielov

Man kommer langt med artikler, guides og video - men intet slår et kursus med vores dygtige jurister og løneksperter.
Vi har forskellige kurser i den nye ferielov, alt efter om du har brug for en grundig gennemgang af ændringerne, vil have styr på regler og datoer i indefrysningsperioden eller vil have ro i maven på den praktiske opsætning i DataLøn.

Se kurserne her

En genvej til ny ferielov

Vi har skabt et overblik over de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på ved ferieloven.

Få styr på samtidighedsferie, overgangsordning og indefrysning af feriemidler. Du får både en guide til dig selv og en, du kan give til medarbejderne.

Hent de 2 guides