Få gang i ferieregnskabet

Hvis du ikke allerede bruger ferieregnskabet i DataLøn, så skal du til det nu. For efter vi er gået over til den nye ferieordning, overfører DataLøn automatisk restferie - og det kan vi kun gøre, hvis du har styr på jeres ferieregnskab.

I DataLøn har du i mange år kunnet tilmelde dine medarbejdere til ferieregnskab. Dermed har de løbende kunnet følge med i optjente og afholdte feriedage på deres lønsedler. Det er altså ikke en ny funktion, du skal bruge. Samtidig er det også en rigtig god idé at bruge reduktion af feriepengegrundlag.

Derfor skal du bruge ferieregnskab og reduktion af feriepengegrundlag

Med samtidighedsferie er det ekstra vigtigt at have styr på optjente og afholdte feriedage - både for dig og for dine medarbejdere.

For at det skal være så nemt som muligt for dig, overfører DataLøn automatisk restferie ved overgangen til et nyt ferieår. Men det kan vi kun gøre, hvis vi ved, hvor mange dage og hvor mange feriemidler hver medarbejder har optjent. 

Reduktion af feriepengegrundlag

Har du medarbejdere, som holder ferie med løn, skal de ikke optjene feriepenge, mens de holder ferie. Hvis du ikke regulerer deres indkomst i ferieperioden, vil feriepengegrundlaget i overgangsperioden blive højere, end hvad medarbejderen har ret til.

Med funktionen “Reduktion af feriepengegrundlag” kommer du helt ud over den problematik. For så regulerer DataLøn automatisk indkomsten, når din medarbejder holder ferie.

Sådan gør du

  • Log på DataLøn
  • Vælg ikonet 'Medarbejder’ og find den medarbejder frem, du ønsker at tilmelde til visning af ferieregnskab
  • Vælg afsnittet ’Ferie’ og aktiver boksen ’Benyt ferieregnskab’
  • Klik ’Gem’.

Løndel 46 'Optjente feriedage' og løndel 47 'Afholdte feriedage' vil nu automatisk være tilføjet medarbejderen i lønindberetningen, og medarbejderen kan selv følge med i ferieregnskabet på sin lønseddel.

Har du medarbejdere, som holder ferie med løn, tjekker du også af i boksen 'Reducér feriepengegrundlag ved ferie'.

Læs mere om ferieregnskab   Læs mere om reduktion af feriepengegrundlag