Sådan udbetaler du forårets ferietillæg

Har du medarbejdere med feriekode 1 - altså ferie med løn - er der en masse perioder, du skal have styr på, når det kommer til udbetaling af ferietillæg.

 

Hvad bliver indefrosset, og hvad skal udbetales?

  • Det lovpligtige ferietillæg på 1 procent bliver indefrosset sammen med de optjente feriepenge i perioden fra september 2019 til og med august 2020. Det sørger DataLøn automatisk for.
  • Hvis du normalt udbetaler ferietillæg ud over over 1 procent, skal denne del udbetales som normalt for perioden 1. januar 2019 til 31. december 2019. Udbetalingen skal ske sammen med april- eller majlønnen.

 

Sådan udbetaler du ferietillæg

Får dine medarbejdere kun den lovpligtige ene procents ferietillæg, skal du udbetale ferietillægget, som de har optjent fra januar til august sidste år - det udbetaler du med april/majlønnen.

Får dine medarbejdere ferietillæg ud over den ene procent, skal du udbetale det fulde ferietillæg, som er optjent fra januar til august 2019. Men for september til december 2019 skal du kun udbetale den del af tillægget, som overstiger den ene procent - den ene procent bliver nemlig automatisk indefrosset af DataLøn.

Du udbetaler ferietillægget, lige som du plejer:

  • Løndel 55: “udbetalt ferietillæg uden pensionsberegning”
  • Løndel 56: “udbetalt ferietillæg med pensionsberegning”.

Klik ind her og se vores hjælpevideoer eller lad os gøre det for dig >>