Et lønbureau udbetaler løn for dig

Når du udbetaler løn til dine medarbejdere, handler det om meget mere end de penge, der går ind på den enkelte medarbejders konto. Der skal overføres penge til SKAT, ATP, pension og meget mere, og der skal indberettes information til forskellige offentlige instanser. Og så skal selve lønnen selvfølgelig også beregnes korrekt. Derfor vælger de fleste virksomheder at få hjælp hos et lønbureau.

Hvad er et lønbureau?

Et lønbureau sørger for at udbetale løn til dine medarbejdere. Der findes forskellige slags lønbureauer, som kan hjælpe dig på forskellige måder, afhængigt af hvor stor en del af arbejdet du selv vil lave. Nogle lønbureauer tilbyder et lønsystem, hvor du selv skal indtaste alle løndata i de rigtige felter. Andre lønbureauer tilbyder også at lave hele lønnen for dig. Her skal du typisk blot oplyse dine medarbejderes timeantal og eventuelt fravær, så bliver resten gjort for dig. DataLøn kan hjælpe med alt der handler om løn. Både hvis du selv vil gøre det, eller du vil have os til det.

Se mere om DataLøn

Hvordan vælger jeg det bedste lønbureau?

Når du skal vælge lønbureau, bør du starte med at se på, hvad du har behov for. Har du mange eller få medarbejdere, hvor meget af arbejdet vil du lave selv, og vil du for eksempel spare tid ved at få et system, der kan tale sammen med dine andre systemer inden for tidsregistrering, økonomistyring og så videre.

Du kan også se på, hvad andre virksomheder har valgt. For eksempel har mere end 60.000 danske virksomheder valgt DataLøn som lønbureau. Det gør DataLøn til det mest udbredte lønbureau i Danmark.

Lønbureau til lille virksomhed

Hvis du har en lille virksomhed med få ansatte, kan hele administrationen godt føles tung. Og det kan være svært at finde tid til at lave løn, fordi du helst vil bruge din tid på at tjene penge til virksomheden. Så er det smart at vælge et lønbureau, som kan klare hele lønarbejdet for dig.

Hos DataLøn som lønbureau kan du i det tilfælde bruge systemet LønAdministration. Så kan du nøjes med at fortælle, hvor mange timer dine medarbejdere har arbejdet, og om nogle af dem eventuelt har holdt ferie - så klarer vi resten for dig. Og det er super nemt for dig at sende oplysningerne. Du vælger selv, om du vil gøre det online, om du vil ringe til os, eller om du vil bruge en app. Uanset hvad du vælger, slipper du for at bruge en masse tid på lønnen - tid, som du i stedet kan bruge på at tjene penge.

Få et lønbureau med høj service

Når du vælger lønbureau, skal du sikre dig, at det lever op til dine ønsker og behov. Der er eksempelvis mange, der værdsætter at få hjælp til at komme godt fra start med at udbetale løn i det nye system, ligesom det kan være en stor fordel, at du nemt kan få hjælp, hvis lønnen driller.
Hos DataLøn er den gode service en af de dyder, vi går meget op i. Vores dygtige medarbejdere hjælper dig godt i gang med at bruge DataLøn eller LønAdministration. Og hvis du senere har brug for hjælp, kan du ringe eller chatte med os, eller du kan bruge vores mange hjælpevideoer, vejledninger og opslagsværket Lønguiden.

Lønbureau fra Danmark

Som dansk virksomhed er det en god idé at vælge et lønbureau fra Danmark. På den måde er du sikker på, at dit lønbureau kender den danske lovgivning og de danske regler om løn, ferie, sygdom, barsel og så videre. Samtidig er der bedst chance for, at et lønbureau i Danmark taler dansk og kan hjælpe din virksomhed med at udbetale løn til dine medarbejdere i Danmark.

Hvad koster et lønbureau?

Det er forskelligt, hvad de danske lønbureauer koster. Det kommer an på hvilket system og hvilken service, du vælger. Nogle steder skal du kun betale pr. lønseddel, mens du andre steder også skal betale en kombination af et abonnement og et beløb pr. lønseddel. Til gengæld får du så typisk adgang til mere support og service.

De fleste lønbureauer tager omkring 21 kroner pr. lønseddel, når de udbetaler løn for dig. Det gælder også DataLøn. Dertil kommer et abonnement, som afhænger af, hvor mange medarbejdere der er i virksomheden, og hvilken type abonnement du ønsker. Få overblik over priserne på DataLøn.

Se priser på lønsystem her

Online lønbureau

Når du udbetaler løn via et lønbureau, kan du næsten altid sende dine løndata online. Det er smart, fordi det sparer tid og minimerer risikoen for fejl, når du taster oplysningerne direkte i systemet. Samtidig får du nemt overblik over lønsedler og bilag, når alt ligger online.

Det gælder også online lønbureauet DataLøn, hvor du får adgang til et e-arkiv. Med e-arkivet slipper du for papir - og ud over lønsedler og bogføringsbilag kan du også bruge arkivet til alle dine øvrige personalebilag såsom kontrakter, tillæg, mødereferater mv. E-arkivet overholder nemlig EU’s nye persondataforordning og kan dermed bruges til alle de persondata, du har behov for at opbevare.

Tilmeld dig DataLøn som lønbureau online.

Prøv 3 måneder uden binding