Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer er et unikt nummer, der identificerer en (dansk eller grønlandsk) virksomhed.

Forkortelsen CVR refererer til Det Centrale Virksomhedsregister. CVR-nummeret er altså så at sige virksomhedernes pendant til personernes CPR-nummer (CPR for Det Centrale Personregister).

Enhver virksomhed i Danmark og Grønland skal have et CVR-nummer, så snart der er tale om en årlig omsætning over 50.000 kr.

Du har mulighed for at have et CVR-nummer også med en omsætning under 50.000 kr. årligt. Det foregår under konceptet PMV, der er en forkortelse for "personlig mindre virksomhed".

CVR-nummeret består af 8 tal, og i CVR - altså selve registeret - kan du finde en række oplysninger om enhver registreret virksomhed. Ud over CVR-nummeret finder du navn, adresse, branche og for eksempel P-numre. P-nummer står for produktionsenhedsnummer. Med lidt mere normale ord kan man sige, at et P-nummer fortæller, hvor en virksomhed har til huse. En butikskæde vil for eksempel have eet samlet CVR-nummer men et særskilt P-nummer for hver lokation. Hovedsædet vil altså have ét P-nummer, mens hver enkelt butik også vil have hvert deres P-nummer.

Et CVR-nummer bruges hver gang, virksomheden skal identificere sig. Det kan være i forhold til SKAT og andre offentlige myndigheder. CVR-nummeret skal også altid fremgå af de fakturaer, virksomheden udsteder. Ude i trafikken vil man også ofte se CVR-numre sidde synligt på erhvervskøretøjer.

Skal du oprette en erhvervskonto i banken eller tegne en erhvervsforsikring, har du også brug for CVR-nummeret.

Sådan opretter du et CVR-nummer

Det er Erhvervsstyrelsen, der står bag administrationen af CVR-numrene, og vejen ind til at få et CVR-nummer går derfor over Erhvervsstyrelsens virk.dk. Her logger du på med enten dit private NemID eller med din medarbejdersignatur.

Når du registrerer virksomheden hos Erhvevsstyrelsen, får du automatisk tildelt et CVR-nummer.

Det afhænger af hvilken selskabsform, din virksomhed har (skal have), hvor lang tid det tager at få registreret den - og dermed få et CVR-nummer. Det går typisk hurtigere, hvis du skal registrere et selskab frem for en enkeltmandsvirksomhed.

Du kan finde en kort, vejledende guide til, hvilken selskabsform, virksomheden skal have - igen hos Erhvervsstyrelsen.

Det er gratis at registrere en personligt ejet virksomhed, altså en enkeltmandsvirksomhed eller det der hedder en PMV (personligt ejet mindre virksomhed). Du skal betale gebyr, hvis du vil registrere et aktieselskab, et anpartsselskab eller en anden type kapitalselskab.

Hvis du har brug for at registrere en administrativ enhed eller en undervirksomhed under dit CVR-nummer, skal du have fat i et SE-nummer.

Søg efter et CVR-nummer

Det er nemt at søge efter et CVR-nummer, så længe du ved, hvad virksomheden hedder, eller hvem (person) der står bag den. Du kan selvfølglig også søge den anden vej rundt - altså hvis du kender CVR-nummeret, men for eksempel ikke ved hvem der står bag, eller hvor firmaet bor.

Du kan selv søge i CVR - for eksempel efter CVR-numre - på virk.dk

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?