Værd at vide om skat og løn

Når du udbetaler løn, er skat i bredeste forstand en integreret del af hverdagen. Der skal indhentes skattekort, indberettes til eIndkomst, overføres beløb til pensionskasser og nettoløn til medarbejderens konto (alle de transaktioner klarer DataLøn for dig helt automatisk).

Men for at kunne nå dertil - på baggrund af en korrekt lønbehandling - er der ofte brug for at kende til en række særlige beskatningsregler. Nemlig de regler der knytter sig til forskellige personalegoder som for eksempel fri bil, en sundhedsforsikring eller rabat på firmaets produkter.

Så snart en medarbejder får noget ud over sin grundløn, hvad enten det er konsekvent eller fra tid til anden, skal arbejdsgiver have styr på hvilken værdi dette "noget" repræsenterer, og hvornår og hvor meget det eventuelt skal beskattes.

Hvornår kommer beskatning af personalegoder på tale?

Når du som arbejdsgiver stiller et gode til rådighed for en medarbejder - og godet må bruges i privat regi - skal du altid huske, at godet principielt skal beskattes (der findes dog bagatelgrænser og undtagelser).

Du kan med stor fordel gøre dig nogle bestemte overvejelser, når du skal finde ud af, om et gode skal beskattes eller ej. Vi har lavet en tjekliste, der opregner overvejelserne.

Moede_063_Visma_DataLoen_850x500 copy.jpg

Dyk ned i skattereglerne

Spørg vores eksperter

Al den viden du finder her på siden, er samlet af vores jurister, der er specialister i ansættelsesret - og derfor har øje for netop den vinkel når det gælder skat.

Juridisk-konsulent-Louise-Andersen-visma-dataloen.jpg              Pernille_Flamand_visma-dataløn-220x260.jpg

Mød Louise og Pernille på vores skattekurser, eller ring til dem på 72 27 90 16 - alle hverdage mellem kl. 9 og 15.

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?