I forbindelse med indefrysning af feriepengene er der et log-in modul på borger.dk, hvor medarbejderne selv kan følge med i, hvor meget der er indberettet og indefrosset i den nye fond.

Den nye ferielov har skabt mange bekymringer blandt arbejdsgivere og medarbejdere, for hvad sker der med feriepengene? De bliver indberettet til eIndkomst - og derfra kan både arbejdsgiver og medarbejder logge på og følge med i opsparingen. Det kan de på henholdsvis borger.dk og virk.dk.

Det gælder dog ikke medarbejdere med ret til ferie med løn

Har du medarbejdere, der har ret til ferie med løn, altså feriekode 1, bliver disse først indberettet i efteråret 2020. Derfor kan disse medarbejdere ikke følge deres opsparing - kun hvis de fratræder, da deres opsparing så vil blive indberettet. Medarbejderen kan dog hele tiden følge med på sin lønseddel.

Log-in til medarbejderne

Er du arbejdsgiver?

Der er også et log-in modul på virk.dk til dig, der er arbejdsgiver, så du kan følge med i, hvor meget I som virksomhed har indberettet for jeres medarbejdere.

Igen gælder det ikke for de medarbejdere, der har ret til ferie med løn. Her kan du til gengæld trække en rapport når du er logget ind i DataLøn. Gå ind under Bilag og Rapporter og vælg Feriepengeliste. Her vil indefrysningsperioden automatisk være valgt.

Log-in til arbejdsgiver

Beregn selv, hvor mange feriedage dine medarbejdere skal have indefrosset

Vidste du, at vi i DataLøn har udviklet en lommeregner, der nemt og hurtigt giver dig svaret på, hvor mange feriedage og feriepenge, der skal indefryses?

Det betyder, at du hurtigt kan give dine medarbejdere svar på deres spørgsmål, og så giver det dig det gyldne overblik og ro i maven, når det kommer til indefrysningsperioden - smart, ikke?

Prøv den lige her - helt gratis