Lønberegning - hvad koster en medarbejder pr. time

En lønberegning er i bund og grund en beregning af, hvad en medarbejder koster

Overvejer du at ansætte en ny medarbejder, er det vigtigt, at du har overblik over økonomien. Medarbejderen skal selvfølgelig have løn, men der er også feriepenge, pension, ATP osv.

Med vores lønberegner får du et hurtigt overblik over, hvad en ansat koster. Du skal blot indtaste timeløn, og hvis du eventuelt vil betale en del af din medarbejders pension (firmapension), så får du hurtigt et overblik over dine lønomkostninger.

Beregningen er vejledende. For eksempel beregner modellen ikke pension af feriepenge, som kan være et krav ved overenskomst.

Vil du gerne vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os på 72 27 90 19.

 

Manuel udregning af løn

Køber du adgang til et lønsystem, vil det typisk håndtere de fleste lovpligtige processer for dig. Det er ting som overførsel og udbetaling af penge samt indberetning til SKAT, ferie, barsel, forsikringer, pension m.m. Og hos DataLøn vil du få adgang til et lønsystem, der overholder GDPR i forhold til opbevaring af personaledata.

Men i princippet kan du godt selv håndtere lønnen til dine ansatte i et regneark. Det kræver bare, at

  • du kender din medarbejders timeløn, pensionsbidrag (firmapension) og trækprocent
  • du kender alle satser for de instanser og fonde, du er forpligtet til at betale til (Samlet Betaling og ATP)
  • du husker at overføre penge, indberetninger og statistik hver måned
  • du kan producere en lønseddel
  • du kan opbevare data på dit personale korrekt og sikkert i forhold til databeskyttelsesforordningen.

Brug for hjælp?   Beregn din pris

Automatisk beregning af løn

Hvis du tilmelder dig DataLøn, skal du ikke bekymre dig om overførsler af penge og indberetninger af løndata - det klarer lønsystemet for dig. Når først din virksomhed og dine medarbejdere er oprettet i systemet, kan du i princippet sætte DataLøn til at lave løn automatisk, og du skal bare ind og godkende lønnen en gang om måneden.

Så snart du har godkendt lønnen, bliver betalinger til løn, pension, ATP og Samlet Betalinger gjort klar. Det samme med alle indberetninger og statistik. Dagen før dine medarbejdere skal have løn, modtager de deres lønseddel i e-Boks, og pengene til månedens lønudgifter bliver hævet på din konto. På den aftalte lønningsdag bliver det hele effektueret - pengene overført og udbetalt, og alle indberetninger og statistik sendes til alle respektive instanser.

Online lønindberetning

Når du laver løn, skal du samtidig indberette en række oplysninger til forskellige instanser. Du skal fortælle SKAT, hvor meget medarbejderen får i løn (eIndkomst), indberette til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), Barsel.dk, Finansieringsbidrag (FIB), Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede (AFU). Det gør du via Samlet Betaling på virk.dk. Er du medlem af Dansk Erhverv, skal du årligt indberette den samlede lønsum for hver medarbejder. Og har dine medarbejdere firmapension, skal du også indberette til pensionsselskabet.

Det er meget at huske - og flere steder at logge ind hver måned. Hos DataLøn sker det hele helt automatisk.

Lønafregning og udbetaling

Når du har lavet hele din lønberegning, skal du udbetale løn til dine medarbejdere. Det kan du gøre som en simpel kontooverførsel. Samlet Betaling og ATP, som du løbende indberetter til, vil du blive opkrævet via Digital Post.

Sammen med lønnen, skal dine medarbejdere have en lønseddel. Den skal selvfølgelig indeholde regnestykket fra bruttoløn til nettoløn, og så bør den også løbende vise en status på dine medarbejderes ferieregnskab. Så mange dage er opsparet og så mange afholdt.

Når du tilmelder dig DataLøn, laver du samtidig en “overførselsaftale”, det vil sige en aftale om, at DataLøn må hæve penge på din konto og udbetale til dine medarbejdere, Samlet Betaling og ATP. Dermed skal du ikke bøvle med overførsler og huske på årets weekender, helligdage og bankernes øvrige lukkedage, der ligger omkring lønudbetaling. Det gør vi for dig.