Hvad er et p-nummer?

Et p-nummer identificerer en virksomheds fysiske lokation. Alle virksomheder med et CVR-nummer, får samtidig automatisk et p-nummer. Og for hver ny eller ekstra lokation, der knytter sig til virksomheden, kommer der som udgangspunkt et nyt p-nummer til. Hvilke forudsætninger der skal være opfyldt, kan du læse om i næste afsnit.

Men når et ekstra p-nummer er aktuelt, skal du selv sørge for sker. Altså når eller hvis du udvider med en ny lokation. Har en virksomhed således sin administration i Ringsted, men sin produktion i Thisted, har virksomheden brug for to p-numre. Hver gang der kommer en ekstra fysiske enhed eller lokation til med en vis omsætning, vokser antallet af p-numre.

Et p-nummer minder om et SE-nummer i den forstand, at det ligesom SE-nummeret altid knytter sig til et CVR-nummer, som er virksomhedens unikke identifikationsnummer. Og der kan være flere p-numre såvel som SE-numre pr. CVR-nummer.

Et p-nummer består af 10 cifre, og p'et står for produktionsenhed. Du kan finde din virksomheds p-nummer (eller numre) hos Erhvervsstyrelsen.

Forudsætninger for flere p-numre

Der skal en hvis aktivitet - læs omsætning - til, før en ny, ekstra lokation kræver et ekstra p-nummer.

Hvis den aktivitet, der foregår på den ekstra lokation, beløber sig til mindre end 10 procent af virksomhedens samlede omsætning, kan man slippe for et ekstra p-nummer.

For at et ekstra p-nummer skal i spil på den ekstra adresse, skal omsætningen fra beskæftigelsen adressen årligt udgøre mere end 300.000 kr. Denne minimumsgrænse gælder altid. Så selv om den procentvise omsætning på p-nummeret faktisk er over 10 procent af virksomhedens samlede omsætning, er p-nummeret alligevel ikke et krav, hvis 300.000 kroners grænsen ikke er nået.

Hvad bruges et p-nummer til?

Virksomhedens p-nummer bliver blandt andet brugt, når medarbejderne (og SKAT) skal beregne deres eventuelle kørselsfradrag til brug på deres forskudsopgørelse samt årsopgørelse. P-numre bruges også som udgangspunkt for at opkræve og afregne renovationsafgift på de givne adresser, og myndighederne kan også bruge p-nummeret i forbindelse med kontroller fra for eksempel Fødevarestyrelsen eller Arbejdstilsynet.

 

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?