Hvad er Nemkonto?

NemKonto er en bankkonto, som den enkelte har udpeget til at være den konto, hvor ydelser og andre udbetalinger fra det offentlige kan gå ind. Det vil ofte også være den konto, som en medarbejder også vælger at ville have sin løn indbetalt på, men ikke nødvendigvis.

Når man har en virksomhed med et CVR-nummer, og når man er arbejdsgiver, er der også tilknyttet en NemKonto til virksomheden. For som virksomhed er det også af og til aktuelt at modtage penge fra det offentlige. Det kan for eksempel være refusion i forbindelse med en medarbejder, der er på barsel. Eller det kan være, at man har overskydende moms eller skat og skal have penge tilbage i den anledning.

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem, og det er Digitaliseringsstyrelsen der er ansvarlig for det.

NemKonto til erhverv

Alle virksomheder med et CVR-nummer skal vælge hvilken af virksomhedens erhvervskonti, der skal være NemKontoen. Det valg skal du fortælle banken om. Med en medarbejdersignatur kan du altid tjekke, hvilken konto der står opført som virksomhedens NemKonto. Det er ikke muligt at bruge sit private NemID/MitID til at logge ind.

Hvis virksomheden har flere SE-numre eller P-numre, kan hvert nummer have tilknyttet sin egen NemKonto.

 

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?