Beregner af løn

Her kan du prøve at beregne, hvad en medarbejder koster i timen, når du tager højde for (noget af) det, der ligger ud over selve timelønnen. (Hvis din medarbejder er fast månedslønnet, finder du timelønnen ved at dele månedslønnen med det antal timer, vedkommende arbejder).

En medarbejder skal jo ikke blot have sin timeløn, men også for eksempel feriepenge. Lige så skal du i langt de fleste tilfælde afregne ATP, I kan have aftalt en pensionsordning, og hvis din medarbejder er ansat som timelønnet, skal du også medregne søgnehelligdagsbetaling (SH).

Beregneren her fortæller dig selvfølgelig ikke den endegyldige historie om, hvad din medarbejder koster, selv om du kender vedkommendes timeløn. Der er som bekendt en række andre udgifter som arbejdsgiver end lige lønnen. Arbejder din medarbejder på kontor, skal vedkommende have bord, stol, reoler, skærme, pc og meget mere. Er det en elev eller en svend, har du muligvis også udgifter til ting som sikkerhedssko, værktøj og maskiner - og måske specialindrettede biler.

Du skal være opmærksom på, at beregnerens resultat kun er vejledende for dine lønudgifter for en medarbejder. Beregneren tager blandt andet ikke højde for at beregne pension af feriepenge, som nogle overenskomster kræver, at du skal betale (hvis du altså er bundet af sådan en overenskomst).

Beregn andre omkostninger

Måske vælger du også at aftale, at din medarbejder skal have et eller flere personalegoder. Omkostningerne i den forbindelse skal du selvfølgelig tage med i din økonomiske beregning. Et typisk personalegode er for eksempel fri telefon, ligesom nogle vælger at tegne en sundhedsforsikring eler en tandforsikring som et gode for de ansatte. Er det en udadvendt servicerolle, din medarbejder har, kan du også have udgifter til uniformer eller noget bestemt arbejdstøj. Og når det er tirsdag og det regner, skal I måske have onsdagssnegle ...

Der er i øvrigt forskel på, om et personalegode skal beskattes eller ej. Det kommer blandt andet an på værdien af de enkelte personalegoder.

Ud over alt det, der ender på medarbejderens lønseddel og på vedkommendes konto, har du som arbejdsgiver også en lang række andre udgifter, der hører med i det store regnestykke. Dem skal du huske, når du skal beregne, hvad løn plus det løse koster dig pr. medarbejder. El- og varmeregninger, leje af lokaler, arbejdsbiler og diverse udstyr, hvad enten det er til kontoret, til byggepladsen eller til produktionen.

Det er utrolig forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan dette regnestykke kan stilles op. Det er kun den enkelte, der selv kan gøre det præcist nok.

Hvis du er ved at ansætte en medarbejder for allerførste gang, har vores jurister udarbejdet en guide, der kan hjælpe dig med, hvad du skal være særlig opmærksom på. Den handler om de juridiske regler du skal kende, og de procedurer du skal følge, når du skal ansætte.

Hent guiden "Den første medarbejder"

 

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?