Hvad betyder tillæg før skat?

Når du laver løn, består den enkelte medarbejders lønseddel af flere dele, som regel pindet ud i flere linjer. Helt grundlæggende består lønnen af det, I er blevet enige om, da medarbejderen blev ansat, eller som en overenskomst dikterer. Det vil fremgå af ansættelseskontrakten. Men nogle gange er der også tillæg i spil, og de fleste vil typisk være tillæg før skat. Det kan for eksempel være ferietillægget, som medarbejdere der er ansat med ferie med løn får. Eller det kan være et tillæg for overarbejde. Tillæg før skat betyder, at du som arbejdsgiver skal tilbageholde (og afregne) både A-skat og AM-bidrag af tillæggene.

Hvad er tillæg før skat?

Tillæg før skat er at forstå som en del af medarbejderens skattepligtige indkomst, og det er din opgave at indeholde skatten af tillægget, altså afregne den. Det foregår via virksomhedens skattekonto (hvis du bruger DataLøn som lønsystem, foregår dette helt automatisk), mens selve lønnen skal indberettes i eIndkomst.

Eksempler på tillæg før skat:

  • Ferietillæg
  • Bonus
  • Overarbejdstimer der udbetales
  • Visse personalegoder som for eksempel fri bil, fri telefon eller sundhedsforsikring, hvis værdi der alle skal betales skat af

 

 

Værd at vide om

skat og personalegoder

 

Derfor er DataLøn nemt

Løn skal være nemt. Derfor kan vi hjælpe dig i gang, køre lønnen for dig og har en masse automatiske funktioner.

Skal løn være nemt?

Undgå fejl med DataLøn

Savner du prøveberegninger inden lønnen køres? Eller mulighed for at rette de fejl der er opstået? Brug vores system som din lønbogholder og få ro i maven med DataLøn.

Vil du undgå fejl?

Samlet finansløsning

Mangler du overblik, sammenhængende data og at kunne håndtere flere ansatte på en gang? DataLøn gør dit liv lettere.

Vil du have overblik?